2014. július 7., hétfő

Kaszinó tojás

 

Ha van sok, friss tojásunk, szívesen készítek kaszinótojást vacsorára vagy húsétel mellé köretként.

Hozzávalók:

6 db friss tojás
2 evőkanál tejföl
Csipet só
Csipet őrölt bors
1 evőkanál petrezselyemzöld

4 dkg vaj

Tartármártáshoz:
10dkg majonéz
1 dl tejföl
1 kiskanál mustár
Ízlés szerint: citromlé, porcukor, fehérbors

A tojásokat lobogó, sós vízben 10 perc alatt megfőzöm. Ha kihűltek, megpucolom majd félbevágom őket. A sárgáját egy tálba kaparom.
A főtt tojássárgát villával összetöröm, hozzákeverem a puha vajat majd a többi hozzávalót is. Petrezselyemmel, sóval, borssal ízesítem. Púposan visszatöltöm a fél tojásba majd tartármártással leöntöm őket.

A tartármártáshoz összekeverem jól a hozzávalókat.

Petrezselyemzölddel díszítve tálalom.

4 megjegyzés: